A-kassen er din ven

Som ledig kan det føles som om, systemet er imod dig. Jeg var da også noget spændt på mødet med min a-kasse, da jeg skulle ind i systemet som nyuddannet. Og for at være ærlig havde jeg faktisk ikke de store forventninger. Jeg troede, a-kassen var et sted, hvor man kom engang imellem og blev dunket oveni hovedet.

MEN jeg blev klogere. A-kassen har beriget min tid som ledig  Jeg har fået masser af gode og ikke mindst opmuntrende oplevelser der. Min erfaring med a-kasser begrænser sig dog til Magistrenes, så jeg kan ikke udtale mig om a-kasser generelt, men jeg kan varmt anbefale Magistrenes.

MA, som min a-kasse i daglig tale hedder, har udvidet min horisont, hjulpet mig i jobsøgningen, givet mig konkrete værktøjer at arbejde med, præsenteret mig for opmuntrende og inspirerende mennesker, stillet en arbejdsplads til rådighed (som jeg dog godt kunne have brugt meget mere) og – ej at forglemme – serveret gratis kaffe og rundstykker til kurserne (og kommer man på andre tidspunkter, er der er altid kaffe og te på kanden. Hvis ikke laver man bare selv noget mere). Ja, jeg går op i detaljer og livets små glæder, det indrømmer jeg gerne 🙂 Når jeg efter at have besøgt MA trasker ned ad de nogle og firs trappetrin, er smilet blevet lidt bredere, ryggen lidt mere rank, håbet lidt større og gå-på-modet er igen til at få øje på. I MA bliver man mødt med respekt, ligeværd og anerkendelse af, at man står i en træls og uforskyldt situation. De ansatte formår at give os arbejdsløse en tro på, at det nok skal lykkes, at vi har noget at tilbyde virksomhederne, og at det er okay at gå ledig i en periode, fordi jobbene jo ikke hænger på træerne. Så længe man arbejder på sagen for at komme ud af ledighed.

I de sidste seks måneder har jeg deltaget i lidt af hvert i MA:

  • Workshop: Jobsøgning. Vi modtog masser af gode råd til, hvordan man kan skrive en god ansøgning. Sidst på dagen brugte vi tid på at give hinanden feedback på en ansøgning, vi hver især havde medbragt.
  • Workshop: Kompetenceafklaring. Vi arbejdede med mindmap og succeshistorier for at blive klogere på os selv og på, hvad vi rent konkret har at tilbyde en virksomhed.
  • Kursus: Telefonen som redskab i jobsøgningen. En konsulent fra Mercuri Urval berigede os hele formiddagen med tips og tricks til, hvordan man på en god måde bruger telefonen i jobsøgningen. (Læs min tidligere medstuderende Louise Christensens blogindlæg om dette kursus, hvor hun videregiver de gode råd.)
  • Jobinspiration. Tre medlemmer fortalte om deres vej i job, som nogle gange kan være kringlet, men ikke mindst kom det gode job i sidste ende.
  • Jobsparring. Efter en workshop var vi nogle stykker, der oprettede en gruppe, hvor vi kunne mødes og dele gode idéer, gode råd, frustrationer, succeser og give feedback på hinandens ansøgninger. Flere gange har en ansat i MA deltaget i sparringen og delt ud af råd og opmuntringer.

Jeg skriver ikke dette bare for at fortælle om, hvad jeg har gået og lavet. Jeg håber, det kan inspirere dig til at bruge din a-kasse og tage imod dens tilbud. Også selvom de måske ikke lyder lige spændende hver gang. Jeg har taget imod alle de tilbud, jeg syntes havde bare den mindste relevans for mig. Nogle gange har jeg hørt ting, jeg i forvejen godt vidste, men jeg har hver gang fået noget nyt og berigende med mig hjem. Derudover har jeg mødt mange søde mennesker. Nogle hilser jeg på og får en lille update fra, når vi mødes i MA, andre er blevet en del af mit netværk. Alt i alt har mødet med a-kassen været meget, meget positivt.

A-kasser er sat i verden for at hjælpe os ledige, ikke for at dunke os oveni hovedet. Jeg håber, mødet med din a-kasse har været (eller bliver) mindst ligeså positivt, som mødet med min a-kasse meget overraskende blev. Og at den formår at fylde dig med motivation, gode råd og en tro på, at det nok skal lykkes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s